The Women 2021

Fericirea e si cand vezi femei puternice ce isi impartasesc experientele si se sustin intre ele! Imi amintesc cand eram mica si nu intelegeam de ce baietii pot fi buni intre ei si isi formau grupuri de prieteni insa fetele isi spuneau numai rautati una alteia si daca reuseai sa ai 2 prietene cu care sa te intelegi in acelasi timp era mare lucru. Este si acesta unul dintre motivele pentru care imi vine sa fug – in general – de la astfel de evenimente, si – in acelasi timp -unul dintre motivele principale pentru care am evitat astfel de evenimente in trecut. Anul acesta, am primit o invitatie din partea BBM Cluj si pentru ca stiam cateva dintre influenceritele prezente, mi-am facut curajul sa raman, sa ascult discursurile spekeritelor si sa incerc sa socializez cu cateva dintre cele prezente. Din cate imi amintesc, am mai participat la un singur eveniment de acest tip ce mi-a facut placere – Afaceri la feminin, ce a fost organizat acum vreo 3 ani in Baia Mare. Cam rarute evenimentele acestea, dar promit sa nu le mai evit.

Conferita The Women este un eveniment cu traditie (fiind deja la cea de-a zecea editie) dedicat leadershipului feminin, ce se desfasoara anual in Cluj-Napoca. Speakerite anul acesta au fost: Printesa Urbana, Cristina Pirv, Ada Gales, Denisa Tanase, Florina Onetiu, Nicoleta Hritcu, Mirela Susan, Geanina Simion si Cristina Nesterov. Toate au vorbit pe tematica: Stories Behind the Women: RAW / HONEST / TRUE.

Am ales sa vi le prezint pe preferatele mele mai jos:

Printesa Urbana – pe vremuri, acum vreo 10 ani cand aveam proiectul de blog – O postare pe zi timp de 1 an, o urmaream si apreciam ceea ce scria. Pentru mine, era clar de pe atunci ca femeia asta va ajunge departe. Habar nu aveam ca mi comparam blogul – ce era scris pana la urma de cineva aflat inca la facultate cu o jurnalista de reputatie, cu 10 ani mai mare decat mine si cu experiente net superioare. A fost un moment foarte frumos sa o vad, sa o ascut si sa-mi amintesc de acele vremuri in care inca ma cautam dar si sa realizez (inca o data) ce standarde nerealiste pot avea cateodata.

Cristina Pirv a avut unul dintre cele mai concrete discursuri. Si cu o singura intrebare – pe care ar fi bine sa ne-o punem fiecare dintre noi zilnic – a transmis un intreg mesaj cu adevarat empowering: “Ce faci in fiecare zi pentru visurile tale?”

Imi place sa merg la teatru, insa pe Ada Gales nu am avut inca placerea de a o vedea intr-o piesa. Cu siguranta nu se compenseaza, insa am avut placerea de a asculta un discurs 100% informal, plin de vulnerabilitate si putere in acelasi timp.

Pentru ca invitatia la acest eveniment a venit de la BBM Cluj, am avut acces si la discutia dintre Content Creators si o agentie de marketing ce se ocupa de influenceri. Topicul a scos in evidenta nu doar partea frumoasa a acestei activitati dar si dificultatile si angoasele pe care “o pasa proasta”, o schimbare de algoritm de Instagram sau un content ce nu prinde, din prima sau nu prinde deloc, le poate avea asupra psihicului unui creator de continut.

Concluzia este simpla… orice ti-ai dori, lucrand la a te imbunatatii constant pe tine si ramanand focusata pe ceea ce iti doresti vei reusi!