tedxcluj 2021

TedxCluj, 12 iunie 2021 – impreuna

Primul eveniment “normal” la care am participat dupa ce pandemia si-a facut simtita prezenta a fost TedxCluj. Acesta a avut loc in 12 iunie 2021 si s-a terminat exact cand am plecat in concediu, primul concediu dupa mult prea mult timp si primul meu concediu – ever – de 2 saptamani, despre care am decis sa va povestesc in sectiunea de Blog. Nu cred ca voi uita evenimentul prea curand deoarece a fost nevoie de eforturi suplimentare pentru a putea participa (fiind in aceiasi zi cu plecarea in concediu, au fost practic 2 evenimente speciale in aceiasi zi, dupa 1 an si jumatate de penurie la acest capitol) iar conferinta a avut o incarcatura emotionala palpabila.

Discursurile au fost organizate in jurul conceptului “impreuna”, impreuna tu cu tine, impreuna in online, impreuna in aceleasi situatii, impreuna inspirati, impreuna demoralizati, dar totodata, impreuna in situatii atat de diferite, insa atat de asemanatoare. Mi-a prins extraordinar de bine sa vad ca nu doar eu ma simt stingherita sa reiau participarea la evenimente, ca nu doar eu am avut feelingul acela de “ceva e gresit” cand am iesit pentru prima oara din casa, sau cand am vazut cat de multi participanti sunt la eveniment, si sincer va spun, am fost emotionata sa aud cuvantul “impreuna” dupa o perioada atat de mult timp singura.

Desi axate in jurul aceluiasi concept, discursurile au fost din domenii foarte variate – natura, psihologie, marketing, antreprenoriat, financiar, sanatate publica, arta, social s.a. – facand practic imposibila participarea la eveniment fara sa ramai cu ceva frumos, inspirational sau managerial impregnat in memorie si in dorintele viitoare.

Foarte greu de ales intre discursuri si sunt sigura ca din fiecare am pastrat ce aveam nevoie, insa, acum, – o luna mai tarziu, inca imi suna in cap cateva dintre discursuri:

  • Razvan Chereches cu al lui “Ieri era sa mor” discurs bazat pe faptul ca s-a intepat intr-un cui si daca refuza vaccinul antitetanos si se imbolnavea, cel mai probabil murea – cred ca ia locul 1. Atat de fairpoint si valabile au fost argumentele sale, incat mi-a parut un pic rau ca le-a prezentat in fata unei audiente formata din persoane preponderent vaccinate (la eveniment putand participa doar cu vaccin sau test covid negativ).
  • Raluca Anton – cu al sau discurs despre cum fiecare dintre noi suntem “noi insine” formati din toate generatiile anterioare si toti oamenii cu care am intrat vreodata in contact ce a reusit sa emotioneze toate sala si pe care mai avusesem ocazia sa o vad o data, in cadrul unui teambuilding dedicat femeilor despre care puteti afla mai multe aici.
  • Laszlo Rakoky – cu ai sai fluturi diurni unici in lume si al sau albastrel transilvan, pe care prea putini dintre noi stim sa il apreciem cum se cuvinte. Indemnul sau insa era pe cat de actual, pe atat de frumos si pacifist: protejati natura si biodiversitatea enorma ce ne inconjoara!