Tabara de fotografie a lui The Francisc

In order to be the best, you need to learn and work with the best.

Pe Francisc l-am cunoscut anul trecut in incercarea mea de a selecta cel mai bun fotograf din Cluj-Napoca pentru proiectele pe care lucrez si va pot spune ca este colaboratorul meu preferat. Este foarte usor de lucrat cu el, are ochiul de artist necesar pentru a surprinde cele mai bune unghiuri si intelege necesitatile ce deriva din utilizarea fotografiilor in medii diferite (afise, flyere, macheta, felicitari, social media, webshop s.m.a.). In 2022 Francisc s-a decis sa duca la alt nivel cursurile de fotografie, motiv pentru a care a invetat un concept nou: Tabara de Fotografie.

Am avut norocul sa particip la prima editie si sa-mi astern “la cald” gandurile despre acest eveniment pe blogul Nobila Casa pe care il puteti citi dand click aici. Lasand insa la o parte aspectele unui parteneriat Nobila Casa – The Francisc foarte reusit, va pot spune ca experienta taberei de fotografie mi-a readus in prim plan cateva aspecte pe care, din viteza, de multe ori oamenii creativi reusesc sa le omita.

  • creativitatea are nevoie de pace
  • oamenii creativi au nevoie de timp pentru a gandi
  • conexiunea cu natura scoate din tine tot ce este mai bun
  • sa fi conectat la tine, este cheia catre idei de succes
  • pentru orice exista o sursa de inspiratie
  • idea potrivita la locul potrivit vine spre cel ce o cauta dupa intelegerea situatiei/problemei/a argumentelor

Si mi se pare ca aceste key takeaways sunt cu mult mai mult decat ai crede ca poti invata intr-o tabara de fotografie cu telefonul, nu-i asa? Bineinteles ca pe langa faptul ca am fost ghidati sa ajungem singuri la aceste concluzii, am invatat (in cazul meu reinvatat) reguli de baza despre incadrare, atentie la detalii in fotografie si setari si adaptare la cerintele.

In plus, tabara nu s-a rezumat la fotografie ci si la crearea de materiale video pentru social media. Uite mai jos ce a iesit: