Puterea Instagramului si a storyurilor cu swipe up

Ati observat ca sunt anumite retele de socializare care in tara noastra devin atat de populare incat s-ar putea spune ca “fac ravagii” in timp ce altele pur si simplu nu prind la public? Prin modaliatatile in care iti poti pocesa, pastra si colectiona fotografiile si amintirile, Instagramul reuseste sa intre in rutina din ce in ce mai multor romani.

Algoritmul prin care se arata postarile a fost schimbat anul trecut – impreuna cu cel al Facebook – ceea ce a creat probleme, si a dat batai de cap, in mod special celor ce doresc sa creasca conturi noi. Desi, la nivel de utilizator, pare una dintre cele mai prietenoase retele de socializare prin remeinderul “You’re all caught up” care iti spune cand se termina postarile tuturor celor carorara le-ai dat follow, Instagramul este in realitate una dintre retelele ce dau cu adevarat dependenta si poate crea reale probleme de perceptie utilizatorilor – dar asta este alta discutie…

Stiai ca desi aplicatia iti spune cand ai vazut toate postarile de pe feed, iti arata acelasi story si de 10 ori pe zi? Iar storyurile sharuite de prieteni, influenceri, celebritati etc. tocmai datorita usurintei si rapiditatii cu care se pot crea, modifica si adauga au devenit addictive in adevaratul sens al cuvantului pentru foarte multi dintre noi. Mai mult decat atat, poti interconecta contul de Instagram cu cel de Facebook si sharui automat cu intreaga ta retea de prieteni acelasi story. Incet dar sigur, am devenit cu totii foarte interesati de aceste mici filmulete si fotografii iar noul scrolat pe feed la infinit (ce ne-a fost ingreunat de schimbarile de algoritm la Facebook si informarea ca am vazut TOT ce este nou la Instagram) a fost inlocuit cu swipe right pe stories.

La toate acestea se adauga si IGTV care are – de cele mai multe ori – un impact mai puternic decat o reclama bine targetata. Acestea fiind spune, este evident ca oamenii de marketing alearga dupa promovare pe aceasta retea de socializare ce nu aduce doar vanzare (cel mai accentuat prin stories cu swipe up) dar si branding si notorietate. Astfel, perioada de lockdown s-a terminat iar lucrurile au inceput ca incet-incet sa revina la normal insa comportamentul clientilor si al utilizatorilor s-a schimbat in ultimele luni fundamental.