Organizare evenimente SIAL Paris

Una dintre cele mai socante si in acel timp formatoare experiente pe care le-am trait in cariera mea de pana acum a fost in cadrul targului international SIALInspire Food Business 2016, Paris. Desi mai organizasem evenimente, acesta a fost primul targ international la care am participat. Am fost direct raspunzatoare cu tot ce tinea de vizualul standului companiei: realizarea efectiva a materialelor de promovare, gasirea celor mai avantajoase oferte de pret pentru printarea acestora, selectarea decoratiunilor pentru stand, realizarea de fotografie de eveniment si postarea acestora in timp real online si bineinteles research in cadrul targului. Pentru acest proiect am realizat rollup-uri, flyere, mape de prezentare, aproduri, agende si pixuri personalizate, carti de vizita iar lista poate continua. Creare unui vizual placut cu respectarea brandingului companiei, s-a dovedit o provocare mai mare decat s-ar fi asteptat oricine datorita unor probleme organizatorice in realizarea standului de tara al Romaniei. Insa pana la urma acest targ a fost un real succes in cadrul companiei aducand contracte noi de export, crescand vizibilita brandului si dand idei noi pentru ambalaje, produse, stand si imagine in general.

Dat fiind ca SIAL este locul de intalnire al comunitatii internationale din domeniul food & drink, participarea la un astfel de eveniment iti ofera oportunitatea de a iti gasi inspiratia si de a observa cum profesionisti de cel mai inalt nivel isi conduc afacerile. Bineinteles, un targ international este locul ideal pentru a dezvolta relatii cu posibili parteneri de afaceri (furnizori, exportatori, alti producatori, distribuitori, magazine etc).

Pentru mine, ca specialist marketing, participarea la acest targ mi-a oferit oportunitatea de a analiza principalele tendinte in ceea ce priveste designul standurilor si a materialelor de promovare,┬áde a observa imaginea si prezentarea companiilor per ansamblu in cadrul unui targ international, de a aprofunda tendintele in realizarea de ambalaje, de a studia produsele noi produse de “concurenta”, de a observa reactiile vizitatorilor la anumite variante de marketing si promovare. In plus, am putut compara piata nationala cu cea internationala si am putut propune si implementa variante de promovare, ambalare si design de stand propriu. Baza unei specialist marketing bun, va ramane cunostearea companiei, nevoilor si directiei acesteia si un research bun al pietei si al concurente in care acestea activeaza.