portofoliu marketing specialist cluj

Naming, copywriting si branding

Se intampla cateodata sa dai de cate o companie, care fie nu este constienta de beneficiile pe care un marketing bun i le poate aduce, fie considera ca nu isi permite acest lucru. Din pacate, sau din fericire, o data coborati inapoi in realitate, cei mai multi realizeaza ca trebuie sa cheltui ceva, pentru a castiga ceva mai mult (Intr-o varianta cu pun intended de traducere a celebrei zicale americane).  Exact asta mi s-a intamplat si mie si desi dupa 2 ani obosisem sa ma lupt singura pentru toate, am luat-o ca pe o oportunitatea de a face orice pe domeniul marketingului.  Bineinteles, solutiile de implementare pentru propunerile mele, trebuia sa fie usor realizabile si cu un buget mic sau inexistent. Astfel am experiementat cu foarte multe, si am ajuns sa ma specializez in subdomenii de genul branding, naming, strategie, copywrting, campanii si bineinteles online ads. 

Ce iese cand lasi creativitatea sa zburde si ai nevoie de un spot radio? De la copywriting scris cu pasiune, la gasit vocea potrivita printre studenti si participat la inregistrarile spotului video pentru a potrivi tonul comunicarii.  Costuri aproape 0. Mai jos ce a iesit acum 5 ani la capitolul spot radio. 

Ce se intampla cand esti producator si lasi marketingul sa denumeasca noile produse? Pai in primul rand te alegi cu denumirii de genul “Picantei” pentru carnatii picanti realizati special pentru gratar si “Ciparus” pentru carnatul sau salamul extra uscat preferat al maramuresenilor. In plus, pare ca esti singurului care ofera acel produs pe piata. Si cum stii ca numele propus acum 5 ani era unul bun (insa NU a fost inregistrat ca si trademark) apare mai tarziu la alte branduri? Ai o dovada ca numele acela era bun! Motiv pentru care mananc, de fiecare data meniul Picantei de la Cartofiserie, cu mare drag!

Puteti vedea aici texte realizate integral de mine, creand in acelasi timp o imagine traditionala pentru un brand care nu era foarte bine definit.