Interviu Lifestyle de Cluj

Anul acesta am prezentat colectiile de Paste pentru Alina si echipa ei de la LifestyledeCluj, ce a iesit puteti vedea aici. Si pe cat de efemere sunt colectiile de decoratiuni interioare, pe atat de general valabila mi se pare parerea mea conform careia poti potenta orice business creand noi sezonalitati/nevoi. Tu cum crezi ca aceasta idee simpla iti poate dezvolta afacerea?

Intrebarea Alinei care m-a facut sa compar sezonul de Craciun cu cel de Paste, intr-o afacere bazata pe decoratiunile interioare, mi-a deschis ochii spre noi oportunitati de crestere si cu cat ma gandesc mai mult, cu atat gasesc mai multe argumente.

Am terminat facultatea de Marketing și Afaceri Economice Internaționale în București și un master în Publicitate – ce m-a adus, în 2008, în Cluj-Napoca – asta mi-am dorit și asta fac de peste 15 ani: marketing. Am lucrat atât în companii mici de tip startup cât și în multinaționale și am fost o perioada plecată și în străînătate. M-am întors pentru că nu mi-a plăcut să fiu departe de toți prietenii și cunoscuții și pentru că am decis că se poate face treaba și în România. La nivel personal, am fost ani de zile „cizmarul fără cizme” pentru că nu simțeam că am timp și enegie să mă ocup și de imaginea mea, de siteul meu, sau de conturile mele de social media. Personal, pandemia a venit cu prezența în online și astfel acum am un site de portofoliu www.mayaraicu.com și un profil de instagram activ @mayaraicu cu peste 20k followeri.

  1. De cat timp esti marketing manager la Nobila Casa si ce provocari iti aduce jobul?

De aproape 4 ani sunt Marketing Manager la Nobila Casa, job pentru care m-am întors din Belgia unde am lucrat pe o poziție similară.

Încă de când m-am angajat aici, unul dintre principalele obiective a fost acela de a ridica brandul Nobila Casa la nivel de trendsetter în țara noastră. Cred că cea mai mare provocare constă în a găși momentul optim în care este profitabil – atât că imagine, cât și financiar – să introduci trendurile în România. Mai recent, ne-am propus să susținem Brandurilei Românești, fiind și noi unul dintre ele și  înțelegându-le pe deplin provocările și impedimentele pe care le întâmpină –  și bineînțeles, creșterea numărului de produse ecologice/reciclate.

Nu fac în fiecare zi același lucru și asta este provocarea ce mă atrage cel mai mult la Nobila Casa. 

  • Ce calități trebuie să ai pentru un asemenea job? Ai cursuri de designer în spate, de fotografie, de artă?

Creativitate. În primul rând creativitate, gândire strategică, adaptabilitate, poate chiar toleranță/detașare de propriile gusturi și păreri. Nu ce îți place ție este frumos, ci ce se poartă și ce alege clientul.

Am o mulțime de cursuri în spate, inclusiv de fotografie, design de interior, web design, social media etc. Ajută extaordinar de mult să ai aceste cursuri pentru că astfel poți discuta de la egal la egal la egal cu toți colaboratorii și altfel le poți trasa taskurile, îi poți coordona și îi poți înțelege.

  • Esti înconjurată de atât de multe obiecte frumoase, cum reușești să nu pleci cu toate acasă? Te mai poți bucura de decorațiuni sau deja ai văzut destule?

Cine a zis că nu plec cu ele acasă?  

Înainte de orice job a fost pasiunea pentru frumos și întotdeauna mi-a plăcut să decorez.

Lăsând gluma la o parte, nu cred că am să mă satur vreodată de obiecte frumoase.

Consider că decorațiunile transformă o CASĂ în ACASĂ și reflectă personalitatea proprietarului.

Pentru interviu complet, accesati LifestyledeCluj

Si sa nu credeti ca de Pastele acesta nu am acordat si interviul Kanal D.