Ce poti vedea la un targ international? IFE Londra

Una dintre cele mai inedite expereriente a fost participarea la targului international IFE Londra. IFE Londra – The International Food and Drink Event este cel mai mare targ expozitional din Marea Britanie. In 2017 targul a reunit 57 tari si peste 1.350 de companii expozante. Desi a cuprins 2 hale uriase impartite pe sectiuni: Brutarie, Branzeturi si Lactate, Bauturi, produse din Marea Britanie si Irlanda, Supermarket/Alimentar, Sanatate, Ingrediente, Carne si fructe de mare, Snacksuri si fast food, a fost cu siguranta extrem de mic in comparatie cu SIAL si mult mai putin inovativ.

Insa, au existat multe puncte de interes. Spre exempu, sectiunea cu produse din Marea Britanie si Irlanda m-a atras in mod special; ceaiurile si importanta pe care britanicii o acorda acestora este fascinanta.  Am putut compara cu ceaiurile si ritualul insotit de acesta in Japonia si face o paralele cu importanta acordata cafelei la noi in tara si in Europa.

Ce poti vedea totusi la un astfel de targ? Fiecare tara participanta incearca sa scoata in evidenta ce are mai bun si mai frumos. Majoritatea designurilor pentru standurile de tara se focuseaza pe traditiile/specificul tarii respective, spre deosebire de cel al Romaniei (care este alb, usor sec si include celebra frunza si numele tarii scris cu verde sub forma de reclama luminoasa). Astfel poti vedea gheise ca promoteri in zona asiatica, arcade spectaculoase si detalii incredibile pentru Maroc si Tunisia, produse ce nu exista sau nu se vand (inca) in tara noastra, variante de sampling care-de-care mai inedite si dragute, propuneri si variante de ambalaje dintre cele mai practice, colorate, elegante… Puse toate sub un ochi avizat, se pot selecta foarte usor cele mai interesante trenduri ce pot fi aplicate pentru afacerea ta. Asta neluand in considerare posibilitate de a face networkingul cu cei mai mari jucatori din domeniul tau de interes.